Herbata z konopi indyjskich, podobnie jak smakołyki, może być świetnym sposobem na spożycie konopi indyjskich bez palenia i wapowania. Można ją przyrządzać na różne sposoby, używając wszystkich rodzajów różnych składników, w zależności od osobistych preferencji. Kilka sposobów na zrobienie herbaty z konopi to:
Zrobienie herbaty z marihuany, która ma działanie lecznicze i odurzające, które ma do zaoferowania marihuana, nie jest tak proste, jak mogłoby się wydawać. Dostęp do THC w roślinie może być nieco wybredny dzięki dekarboksylacji i czynnikom rozpuszczającym, ale nie obawiaj się: Kiedy już zrozumiesz kilka prostych pojęć, są już tylko zielone pola!
Podczas procesu dekarboksylacji, nietoksyczny związek THCA jest przekształcany w związek THC, aktywując różne właściwości lecznicze i odurzające (więcej o unikalnych właściwościach leczniczych THCA można przeczytać tutaj). Ciepło przyłożone do konopi podczas palenia lub wapowania wywołuje dekarboksylację bez żadnego dodatkowego wysiłku z naszej strony. Podczas przygotowywania potraw, proces ten w sposób naturalny zachodzi, gdy konopie są gotowane z masłem lub olejami, lub gdy haszysz lub kief są dodawane do ulubionego przepisu, a następnie podgrzewane na kuchence.
Jeśli zdecydujesz się na dekarboksylację marihuany metodą podgrzewania przed dodaniem jej do herbaty, pamiętaj, że optymalny czas i temperatura do dekarboksylacji mogą się różnić w zależności od następujących czynników:
Herbata konopna, podobnie jak jadalne warzywa, musi przechodzić przez żołądek, aby ją strawić, a następnie być metabolizowana w wątrobie. Zajmuje to dużo więcej czasu niż palenie zioła, które w ciągu kilku minut trafia do płuc. Być może trzeba będzie poczekać godzinę lub dwie, aby zacząć odczuwać skutki.
Podczas picia herbaty z konopi i spożywania jadalnych w ogóle,zacznij łagodnie i nie spiesz się. Wypij filiżankę i poczekaj; zawsze możesz zrobić kolejną, jeśli nic nie czujesz.
Mamy do przekazania dwa przepisy na herbatę konopną. Receptura na herbatę z konopi indyjskich z recepturą na różę i rumianek może być dostosowana na milion sposobów – wystarczy użyć liścia lub kwiatu herbaty do wyboru wraz z mielonymi konopiami indyjskimi i odprężyć się od zmartwień. Złociste mleko z olejkiem kokosowym z dodatkiem konopi jest bogate w substancje przeciwzapalne i przeciwutleniające – najbardziej luksusowy sposób na zakończenie nocy.
1 Porcja
Czas przygotowania: 5 minut
Czas gotowania: 5-10 minut
Dozowanie: Polecamy 2 łyżki do tego przepisu, ale zależy to od mocy Twojej marihuany. Zawsze możesz dodać więcej lub mniej, w zależności od Twojej tolerancji.
Składniki:
Wskazówki:
1 Porcja
Czas przygotowania: 5 minut
Czas gotowania: 20 minut
Dozowanie: To zależy od mocy twojego oleju kokosowego z marihuany. Zawsze możesz dodać więcej lub mniej, w zależności od Twojej tolerancji.
Składniki:
Wskazówki: