Przepis: Jak zrobić herbatę z konopi indyjskich

Co to jest kalafonia?
17 sierpnia 2020
Anoreksja, rak piersi i męska płodność
19 sierpnia 2020

Źródło Zdjęcia unsplash.com

Herbata z konopi indyjskich, podobnie jak smakołyki, może być świetnym sposobem na spożycie konopi indyjskich bez palenia i wapowania. Można ją przyrządzać na różne sposoby, używając wszystkich rodzajów różnych składników, w zależności od osobistych preferencji. Kilka sposobów na zrobienie herbaty z konopi to:

  • Podawanie wody z suchym kwiatem marihuany (mniej odurzające, ponieważ THC nie rozpuszcza się w wodzie).
  • Mieszanie konopi nasyconych tłuszczem (np. olej kokosowy, masło itp.) z liśćmi herbaty i wodą w celu uzyskania napoju typu latte
  • Dodanie nalewki z konopi indyjskich do herbaty

Czy herbata z konopi daje haj?

Zrobienie herbaty z marihuany, która ma działanie lecznicze i odurzające, które ma do zaoferowania marihuana, nie jest tak proste, jak mogłoby się wydawać. Dostęp do THC w roślinie może być nieco wybredny dzięki dekarboksylacji i czynnikom rozpuszczającym, ale nie obawiaj się: Kiedy już zrozumiesz kilka prostych pojęć, są już tylko zielone pola!

Podczas procesu dekarboksylacji, nietoksyczny związek THCA jest przekształcany w związek THC, aktywując różne właściwości lecznicze i odurzające (więcej o unikalnych właściwościach leczniczych THCA można przeczytać tutaj). Ciepło przyłożone do konopi podczas palenia lub wapowania wywołuje dekarboksylację bez żadnego dodatkowego wysiłku z naszej strony. Podczas przygotowywania potraw, proces ten w sposób naturalny zachodzi, gdy konopie są gotowane z masłem lub olejami, lub gdy haszysz lub kief są dodawane do ulubionego przepisu, a następnie podgrzewane na kuchence.

Jeśli zdecydujesz się na dekarboksylację marihuany metodą podgrzewania przed dodaniem jej do herbaty, pamiętaj, że optymalny czas i temperatura do dekarboksylacji mogą się różnić w zależności od następujących czynników:

  • Ilość wilgoci w twoim produkcie
  • Ile produktu używasz
  • Rodzaj pieca, do którego masz dostęp (np. gazowy lub elektryczny)

Jak długo trzeba czekać żeby herbata z zioła zadziałała?

Herbata konopna, podobnie jak jadalne warzywa, musi przechodzić przez żołądek, aby ją strawić, a następnie być metabolizowana w wątrobie. Zajmuje to dużo więcej czasu niż palenie zioła, które w ciągu kilku minut trafia do płuc. Być może trzeba będzie poczekać godzinę lub dwie, aby zacząć odczuwać skutki.

Podczas picia herbaty z konopi i spożywania jadalnych w ogóle,zacznij łagodnie i nie spiesz się. Wypij filiżankę i poczekaj; zawsze możesz zrobić kolejną, jeśli nic nie czujesz.

Przepisy na herbatę konopną

Mamy do przekazania dwa przepisy na herbatę konopną. Receptura na herbatę z konopi indyjskich z recepturą na różę i rumianek może być dostosowana na milion sposobów – wystarczy użyć liścia lub kwiatu herbaty do wyboru wraz z mielonymi konopiami indyjskimi i odprężyć się od zmartwień. Złociste mleko z olejkiem kokosowym z dodatkiem konopi jest bogate w substancje przeciwzapalne i przeciwutleniające – najbardziej luksusowy sposób na zakończenie nocy.

Herbata z konopi indyjskich z różą i rumiankiem

Źródło Zdjęcia: tribhaorganicproducts.com

1 Porcja
Czas przygotowania: 5 minut
Czas gotowania: 5-10 minut
Dozowanie: Polecamy 2 łyżki do tego przepisu, ale zależy to od mocy Twojej marihuany. Zawsze możesz dodać więcej lub mniej, w zależności od Twojej tolerancji.

Składniki:

  • Miód nasycony konopiami indyjskimi (opcjonalnie)
  • 2 łyżeczki zmielonej marihuany, łodygi lub pączki
  • Mleko kokosowe, fakultatywnie
  • 2 łyżeczki rumianku suszonego
  • 2 łyżeczki suszonych pączków róż

Wskazówki:

  1. Można zdecydować się na dekarboksylację wysuszonych ziół wcześniej lub nie. (Ponownie, zależy to od tego, czy szukasz korzyści z THCA lub THC).
  2. Dodać wszystkie suszone kwiaty do infuzora do herbaty i moczyć w gorącej wodzie przez 5-10 minut.
  3. Ciesz się dodatkowym miodem z dodatkiem konopi i/lub mlekiem kokosowym dla uzyskania dodatkowych efektów.

Mleko złociste z marihuany z medykamentowanym olejem kokosowym


Źródło Zdjęcia: emilykylenutrition.com

1 Porcja
Czas przygotowania: 5 minut
Czas gotowania: 20 minut
Dozowanie: To zależy od mocy twojego oleju kokosowego z marihuany. Zawsze możesz dodać więcej lub mniej, w zależności od Twojej tolerancji.

Składniki:

  • 1 filiżanka niesłodzonego mleka migdałowego
  • 1 laska cynamonowa
  • 1 1″ kawałek świeżej kurkumy, nieobrane, cienko pokrojone lub 1/2 łyżeczki suszonej kurkumy
  • 1 ½” kawałek imbiru, nieobrany, cienko pokrojony
  • 1/4 łyżeczki całe czarne ziarnka pieprzu
  • 1 łyżka oleju kokosowego (konopnego lub nie)
  • 1 łyżka miodu (z konopiami indyjskimi lub nie)
  • Mielony cynamon, do podawania

Wskazówki:

  1. W małym rondelku ubić mleko migdałowe, cynamon, kurkumę, imbir, miód, czarny pierz i 1 filiżankę wody; doprowadzić do niskiego wrzenia.
  2. Zmniejszyć ogień i dodać olej kokosowy z marihuany.
  3. Gotować na wolnym ogniu do momentu, aż smaki się stopią, około 10 minut.
  4. Przecedzić przez sito o drobnych oczkach do kubków i dodać odrobinę cynamonu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *