Jak zrobić olej do gotowania z marihuany

green house amsterdam
Kim jest Rick Simpson i czym jest Rick Simpson Oil (RSO)?
24 lipca 2020
Jack Herer
3 sposoby wykorzystania łodyg marihuany
28 lipca 2020
Jack Herer
Źródło Zdjęcia: medium.com

Infuzja jest często najtrudniejszą częścią gotowania z konopiami indyjskimi i powodem, dla którego wiele osób zwraca się do swojego waporyzatora w porażce. Jestem tu, żeby ci powiedzieć, że możesz to zrobić! Nie tylko jest to wykonalne, ale jest tego warte.

Jeśli jeszcze nie odkryłeś cudu, jakim jest jedzenie z dodatkiem marihuany, jestem podekscytowana tym, że czeka cię przygoda. Doświadczenie to od początku do końca znacznie różni się od zwykłych metod inhalacji. Efekty są zazwyczaj dłuższe, silniejsze i wolniejsze do osiągnięcia.

Z tego powodu, zawsze zaczynaj od małej dawki i zobacz, jak żywność z marihuany wpływa na Ciebie – szczególnie jeśli gotujesz swoje własne produkty, ponieważ nie da się obliczyć ich potencji.

Olej zawierający konopie indyjskie jest prawdopodobnie najbardziej uniwersalnym medium i doskonałym miejscem do rozpoczęcia, ponieważ może być używany do pieczenia deserów, smażenia warzyw, smażenia porannych jajek, czy też do sałatek. Ponadto, tak jak w przypadku gotowania czegokolwiek w domu, masz pełną kontrolę nad jego przygotowaniem. Czy olej arachidowy zajmuje szczególne miejsce w twoim sercu? Zróbcie olej arachidowy z konopi!

Przepis na olej do gotowania konopi indyjskich

Składniki:

  • 1 filiżanka zmielonego kwiatu marihuany (lub mniej dla łagodniejszej potencji)
  • 1 filiżanka wybranego przez siebie oleju do gotowania

Przy wytwarzaniu olejku z konopi, chcesz użyć stosunku 1:1.

Wybór odpowiedniej bazy oleju do gotowania dla Twojego oleju z konopi

Wybór odpowiedniego oleju do infuzji sprowadza się do Twoich preferencji smakowych i potraw, które planujesz ugotować. Oleje będą miały różną konsystencję w temperaturze pokojowej, więc pamiętaj, aby zastanowić się, jak będziesz przechowywać i używać swój olej.

Wiele olejów dobrze sprawdza się również przy pieczeniu! W ten sposób ty możesz chcieć wybierać olej który będzie miał smak i konsystencję który działa z wieloma przepisami. Na przykład, jeżeli szukasz oleju, który można używać w mieszanym smażeniu jak również jako spód z kruchego ciasta, kokosowy olej jest świetną opcją. Dodaje świetnego smaku warzyw i pozostaje wystarczająco solidny przy pokojowej temperaturze aby trzymać się jako spód kruszonego ciasta.

Jeśli szukasz oleju o łagodnym smaku, olej roślinny i olej rzepakowy będą świetnym rozwiązaniem. Są one również bardzo wszechstronne i działają z większością przepisów wzywających oleju.

Jeśli chcesz czegoś mocniejszego w smaku, możesz dodać oliwę z oliwek lub awokado. Oba te produkty dobrze znoszą smak marihuany i mogą być przechowywane w spiżarni. Jednym z najbardziej zaskakująco pysznych deserów, jakie kiedykolwiek jadłam, były lody z oliwą z oliwek. Więc nie krępujcie się być kreatywni!

Potrzebne materiały:

  • Cedzak lub etamina (cienkie płótno)
  • Młynek (prosty młynek ręczny działa najlepiej; urządzenia takie jak miksery i młynek do kawy sproszkują konopie indyjskie, powodując powstawanie produktu o złym smaku materiału roślinnego)
  • Podwójny kocioł, wolnowar lub rondel, itp.
Wskazówki:
  1. Zmiel marihuanę. Możesz włączyć do tego całą roślinę, tylko kwiat, trochę obu – to wszystko jest kwestią preferencji. Pamiętaj tylko, że wszystko, co jest wystarczająco małe, aby zmieścić się przez sitko, skończy się na twoim gotowym produkcie, więc ponownie, nie miel marihuany na drobny proszek.
  2. Połącz olej i konopie w swoim podwójnym kotle, wolnowarze lub rondlu i podgrzewaj na wolnym lub ciepłym ogniu przez kilka godzin. Pozwala to na dekarboksylację (aktywację THC) bez przypalania (co niszczy aktywne składniki). We wszystkich przypadkach do mieszanki można dodać niewielką ilość wody, aby uniknąć przypalenia, a temperatura oleju nigdy nie powinna przekraczać ~118°C (245°F). Gotowanie może odbywać się na różne sposoby:
    – Metoda garnka: Podgrzać olej i konopie w wolnowarze na wolnym ogniu na niskim ogniu przez 4-6 godzin, mieszając od czasu do czasu.
    – Metoda podwójnego kotła: Podgrzewaj olej i konopie indyjskie w podwójnym garnku na wolnym ogniu przez co najmniej 6 godzin (8 godzin jest lepsze), mieszając od czasu do czasu.
    – Metoda z rondlem: Podgrzewaj olej i konopie indyjskie w zwykłym rondlu na wolnym ogniu przez co najmniej 3 godziny, mieszając często (rondel jest najbardziej podatny na przypalenie).
  3. Przecedzanie i przechowywanie oleju. Nie wyciskaj płótna; to po prostu doda więcej chlorofilu do oleju. Cały pozostały materiał roślinny można wyrzucić lub użyć do innych dań, jeśli jest to pożądane. Okres trwałości oleju wynosi co najmniej dwa miesiące i może być przedłużony przez chłodzenie.

Zachowaj ostrożność, gdy używasz oleju do przygotowania potraw wymagających podgrzania. Nie należy gotować w kuchence mikrofalowej i w miarę możliwości wybieraj niskie temperatury.

Wskazówki dotyczące redukcji nieprzyjemnego zapachu podczas produkcji olejku marihuany

Sztuczka redukcji zapachu polega na użyciu odpowiedniego narzędzia do dekarboksylacji. Para produkowana podczas gotowania może na początku nie wydzielać ostrego zapachu, ale z czasem staje się silniejszy. Potrzeba godzin, aby olej był gotowy, więc można sobie wyobrazić, że zapach może się budować, a jeśli jesteś w tym samym pomieszczeniu przez cały czas, możesz nie zauważyć stopniowego wzrostu wilgoci.

Korzystanie z urządzeń kuchennych z gumowymi uszczelkami na ich pokrywkach pozwoli Ci zablokować większość zapachu podczas gotowania. Znalezienie garnka lub szybkowaru z tą funkcją jest łatwe. Uszczelka pozwala na strategiczne podejście do tego, jak i kiedy otworzyć pokrywkę.

Bez względu na to, czy wyjdziecie Państwo na zewnątrz, czy też umieścicie pod odpowietrznikiem w kuchni, niedopuszczenie do tego, aby nieprzyjemny zapach wypełnił Państwa pomieszczenie, co ma znaczenie jeśli chodzi o dyskrecję. Ale wypadki się zdarzają! Jeśli znajdziesz się w sytuacji, w której Twoja przestrzeń jest zbyt drażniąca, sprawdź nasz artykuł o tym, jak pozbyć się zapachu marihuany.

Jak gotować z olejem z konopi

Teraz, gdy już z powodzeniem przygotowałeś olej, upewnij się, że spróbujesz trochę zanim zrobisz cały posiłek. Chcesz się upewnić, że dawka jest odpowiednia, aby posiłek był smaczny, jak również przyjemny po nim.

Chcesz też mieć pewność, że nie przypalisz oleju podczas gotowania (tak jak podczas przygotowywania oleju). Byłoby szkoda dla wszystkich, że ciężka praca pójdzie na marne i zostanie ze smakiem marihuany bez żadnych skutków.

Teraz zacznij gotować! Proponuję znaleźć kilka twoich ulubionych przepisów i sprawdzić, czy olej z konopi indyjskich może zadziałać. Eksperymentowanie z różnymi przepisami to połowa zabawy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *